Skip to main content

Physiotherapeutische sessies

Meer informatie: Klik Hier (het Maxi Swing Programma)


Vervolgsessies (meestal 3 à 4x per jaar)

Er wordt vooral gewerkt op het onderhoud van de gewrichten en spieren van het lichaam en het oefenen van de neuro-musculaire coördinatie. Telkens worden kleine oefeningen ingeschakeld, die tijdens het gewone dagelijkse leven kunnen ingelast worden. Er gaat tevens veel aandacht naar het proprioceptieve, om het lichaam te stimuleren om via het onderbewuste spontaan en gepast te reageren.

Tijdens de sessies werken we niet door het slaan van vele balletjes, maar we werken vanop een oefenmat en we gebruiken specifieke golftoestellen die feedback geven bij het uitvoeren van een beweging.

Ter controle van de golfswing, meten we onder meer de snelheid van het clubhoofd bij impact.

Indien nodig wordt er behandeld om golfblessures te voorkomen of indien er klachten door het golfen aanwezig zijn moet er effectief therapeutisch gewerkt worden. In dat geval is er ook overleg en communicatie met de betrokken arts. Indien voorgeschreven door de huisarts of specialist, kan een gedeeltelijke terugbetaling via de mutualiteit bekomen worden.

De “Maxi Swing” analyse kan ook aanleiding geven tot het volgen van een programma om in een betere lichamelijke conditie te komen. Immers, ook voor de recreatieve speler is het van belang een goede fysieke uithouding te hebben. Een sterker lichaam stelt je simpelweg in staat om beter te golfen en blessures te voorkomen.


Meer informatie: Klik Hier (het Maxi Swing Programma)

© Decoster Katrien & Co